Koffie

Bij koffie denk je meer aan Brazilie, Colombia enz, maar vast niet direct aan Thailand. Maar de bergen, in het noorden van Thailand brengen prima Arabica koffie voort, ik drink het dagelijks. Betaal voor 500 gram koffie (2x 250 gram) ca. 200 baht.

Het is alweer een paar jaar geleden dat wij een ritje in de bergen tussen Chiang Mai en Chiang Rai maakten, waarbij wij bij toeval een ‘koffie-dorp’ bezochten, waar de koffie gewoon buiten lag te drogen en daarna in grote zakken werd opgeslagen. Er was een coffee-shop waar je de koffie kon proeven, tegen toeristen-prijzen, dat wel. Maar we kochten er gemalen koffie en sinds die tijd zijn we ‘klant’, al rijden we nu niet meer de bergen in maar kopen het in de supermarkt of online bij Lazada.

Het Duang Dee Coffee-verhaal is overgenomen van: Duangdeehilltribecoffee.net

·          In het verleden hebben grote ontwikkelingsprogramma’s de koffieteelt in veel kleine bergstamdorpen in het noorden van Thailand gepromoot als vervanging voor de opiumteelt, aangezien het lange tijd kan worden opgeslagen. Duizenden van de beste koffiebomen werden echter verlaten of gekapt omdat veel van de kleine en meest afgelegen boeren, die de beste bonen produceerden, geen markt hadden om hun premium rauwe koffiebonen te verkopen. Dit probleem is nu opgelost!

·          Wij van “Duang Dee Hill Tribe Coffee”, een kleine “microkoffiebranderij”, werken nu samen met deze afgelegen boeren en kopen al deze kleine hoeveelheden koffie die elke boer produceert en vervolgens mengen en roosteren we het met de hand om te produceren de beste “biologisch geteelde” koffie in Thailand.

·          Duang Dee Hill Tribe Coffee is er trots op de bergstammen te helpen hun traditionele manier van leven te behouden, die ze zo koesteren, en daarom draagt ​​Duang Dee Hill Tribe Coffee een percentage van elke verkoop bij aan kleine ontwikkelingsprojecten van bergstammen.

·          We zijn verheugd aan te kondigen dat we alleen al dit regenseizoen, op verzoek van de boeren, in staat zijn geweest om gratis meer dan 6000 premium koffiebomen te kweken en te distribueren aan afgelegen bergstamfamilies in de hoogste bergen van Noord-Thailand. We zijn nu bezig met het kweken en distribueren van nog eens 20.000 bomen voor dit seizoen. Geen enkele boer is verplicht deze fijne koffie aan ons te verkopen.

·          De beste koffie is afkomstig van bomen die op kleine percelen zijn geplant met andere soorten bomen om bodemerosie te helpen stoppen. Het bijzondere van deze koffiebonen is dat ze in de halfschaduw van andere bomen en op precies de juiste hoogte worden gekweekt, zonder gebruik van pesticiden of chemicaliën. We promoten en leren de boer met wie we werken om op die manier koffie te verbouwen!

·          We zijn altijd op zoek naar gebieden om de koffieproductie te reactiveren, dus als je bergstammen ontmoet die koffie produceerden maar niet weten dat we het moeten verkopen, vertel ze dan over ons!

Koffie dorp in de bergen van Noord Thailand

“The 3 Hill Tribe Blends” van Duang Dee Coffee.

·          BEDANKT! Met jouw hulp! We zijn zover gekomen dat we nu 3 unieke melanges van Duang Dee Thai Hill Tribe Coffee kunnen aanbieden.

·          “Unique Strong” komt het dichtst in de buurt van perfecte koffie, als u van de volle smaak houdt. Het is nooit bitter, eerder een nootachtige smaak die je smaakpapillen wakker zal maken. We raden het aan als eerste kopje van de dag, zodat je goed kunt beginnen.

·          “Extra Smooth” is licht verteerbaar. Deze koffiemelange is gebrand om de volle maar milde smaak van onze fijne Arabica bonen naar voren te brengen. Het heeft de voorkeur van mensen die genieten van de smaak van echte koffie, maar die koffie moeilijk te verteren vinden.

·          Klassieke blend ”is geliefd bij veel van onze trouwe klanten die ons hebben verteld dat ze er geen genoeg van kunnen krijgen en er niets aan veranderen.

·          Look So cum coffee Type For What you now have a blend; .We geven er de voorkeur aan om bij uw smaak te passen. Echte fijnproevers kunnen voor elk van uw gemoedstoestanden een andere blend kiezen. Houd er rekening mee dat de nieuwe verpakking nu compacter is, zodat u meer koffie mee naar huis kunt nemen in uw koffer of rugzak.