Berthy

Berthy is de naam die mijn ouders mij bij geboorte gaven. Sommige mensen zeggen dat het is meisjes naam is, maar niet altijd dus. Berthy is gewoon wat ‘ouderwets’ geschreven, maar mooi.

Op Berthy.nl wil ik schrijven over feiten, meningen, lol, onzin en veel meer. Foto’s, liefst van een mooie vrouw, kan ook hoor! Je kunt ook tekst en/of foto’s toezenden voor plaatsing naar: berthy@outlook.com

Als geboren (195o) en getogen (Bezuidenhout kwartier) Hagenaar staan dit soort beelden op mijn netvlies. De schillenboer en het schoolmuseum. Veel meer oude foto’s kun je bekijken op Pinterest.

*** Twee mannen zitten met een biertje in de hand op te scheppen. Zegt de ene man: Nu weet ik zeker dat ik groot geschapen ben. Hoe dan? vraagt de ander. Wel, ik ben van de week bij een vrouwelijke collega ‘op bezoek’ geweest. Het was heel lekker en toen ik weg ging hoorde ik haar nog net door de telefoon zeggen: ‘Wat een enorme lul’.

The day comes to an end. – A brand new day.

Weet niet precies hoe het zit en bel de Covid-telefoon: Wij zijn een gezin van 3 en willen een gezin van 4 uitnodigen, kan dat? Nee, zegt de telefoon, maximaal 3 mensen. Ooh, zeg ik, dan gaan we maar naar hen toe.

Op 31 oktober is het weer Halloween.

In Thailand: Is een dier een beest,
Als het groen is belandt het in de soep,
En heeft de Thai altijd gelijk.

Nep nieuws. De Staatsloterij zegt: Je hebt € 10,00 gewonnen!
Gefeliciteerd! Veel plezier met je prijs! Maar mijn inleg was € 18 en dus heb ik niet gewonnen maar verloren, toch?

Voor Robin:

Leg neer jouw vermoeide hoofdje, leg maar neer
Vandaag geen lesjes meer.
De regen stopt wel en ook de wind gaat liggen
Daddy slaapt bij je en als de nacht voorbij is,
dan schijnt de zon wel weer

*** Het echtpaar heeft zojuist het 15-jarig huwelijk gevierd met een groot thuisdiner. Als het eten op is, de vrouw de tafel afruimt en koffie gaat zetten, roept de man naar de keuken. Schat…..vandaag hoef je niet af te wassen. Verheerlijkt kijkt de vrouw naar haar man, die zegt: Laat het maar tot morgen staan……..

Bij dochter Robin moet je uitkijken wat je zegt, ze begrijpt namelijk alles. Zo zei Yui vrijdagmorgen toen we haar naar school brachten “We komen je om 2 uur halen’. Maar we komen altijd om 14.30 uur. Toen we Robin ophaalden was ze boos. Wat gebeurde er vertelde de teacher ‘Vanaf 2 uur is ze al een paar keer gaan kijken of jullie er al waren. Weten wij veel dat ze al klok kan kijken. Ja zegt de juf ‘Steeds om 11.30 opent zij de deuren van de klas, want dan gaan we eten. Oooh…. en vandaag zei de teacher ging ze naar de keuken en vroeg: Do you have cheese?? Thuis om 18.00 uur kwam Robin naar binnen en riep: Music!!

Ja, als er Engelse les is dan is Robin (roze vest) aanwezig hoor, in Thai gaat het nu ook goed, maar dat duurde wel een tijdje. Knap van haar dat zij alle 44 Thaise tekens kent, zowel lezen als schrijven. En als de teacher Engels komt, dan rent Robin naar de deur om die te openen……. Mijn prinsesje, ze blijft ons verbazen.