Water-test

In Nederland kun je water zo uit de kraan drinken, in Thailand is dat niet de bedoeling en dien je drinkwater te kopen. Onderstaande flessen water heb ik getest op hun PPM, met een verrassende uitkomst. Ik deed dit met behulp van een Xiaomi TDS Water Quality Tester Pen.

Total Dissolved Solids (TDS) wordt gemeten in milligram per volume-eenheid water (mg / L) en wordt ook aangeduid als parts per million (ppm). Voor drinkwater is het maximale concentratieniveau ingesteld door EPA 500 mg / L.

De fles links kreeg ik gratis bij het tanken. 18 PPM is een hele goede score.

De grijze fles kocht ik voor 2,8 baht per liter, PPM 78.

De blauwe fles komt uit het bekende kratje drinkwater dat thuis gebracht wordt voor 1,75 baht per liter en heeft een hoge PPM waarde van 285.

Het groene water-flesje, klein formaat om mee te nemen, heeft een PPM van 13.

En dan het kleine blauwe water-flesje, dat heeft een PPM van 6.

En dan de grote verrassing: Het kraanwater hier in huis dat ik niet filter heeft een onverwacht lage PPM van 73. Let wel, dit geldt alleen voor ons kraanwater en alleen voor vandaag, het kan morgen anders zijn.

Als er een hoge PPM gemeten wordt, betekent dat niet onmiddelijk dat het water vies is, maar dat er ‘iets’ aan het water is toegevoegd. Dat zou dus iets kunnen zijn om de smaak te verbeteren. Ook als de PPM laag is houdt dit niet direct in de het water ook veilig is, want er zou in theorie, een klein beetje gif in kunnen zitten. Er wordt dus gemeten of het 100% water is of dat er iets in het water zit. Wat dit is wijst de test niet uit.

Nestle Pure life, een mooie score van 20 PPM
Singha-water,test 142 ppm
Water gekocht in een restaurant meet 75 ppm
Glacier, uit een restaurant, 72 ppm

Binnenkort zal ik meer water testen.