Wat Mae Takhrai

Wat Mae Takhrai is een bijzondere tempel in de provincie Chiang Mai dichtbij Ban Mae Takhrai, Ban Mai Don Kaeo en Doi Huai Mu.

Tijdens een Sunday-ride van bijna 4 uur, van Chiang Mai naar Mae On kwamen we bij deze tempel. Hoog in de bergen met zeker 100 s-bochten. Ook door leuke dorpjes en gestopt bij meerdere tempels. Bij de Wat Mae Takhrai was dochter Robin bang voor deze grote monnik en klemde zich tegen haar moeder aan.

De Griezels die bij deze tempel waarschuwen voor de Thaise hel als je een mia-noi hebt gehad, alcohol dronk en meer dingen die niet mogen.

Bijgeloof: Als je dit skelet wat geld geeft zul je oud worden. Snel 5 baht er in gestopt. Hoop dat dit genoeg is, had niet meer kleingeld bij me.

Vrouwen die zwanger willen worden en een gezond kind wensen bidden tot deze olifant-Buddha.

Over deze meters hoge monnik, die erg populair is gaan veel verhalen. Zo zou hij voor dorstige mensen zeewater omgetoverd hebben tot zoet water door zijn voet in de emmer te zetten. Ook zijn er Thai die beweren de monnik te hebben zien vliegen toen zij zelf in een vliegtuig zaten.

Ook belangrijk

Dit beeld is gemaakt van een groot stuk hout dat in de rivier werd gevonden. Thai denken dat er 1 of meer geesten in zitten.

Een tempeltje binnen de grote tempel.

En de omgeving van de tempel is ook mooi.