Verkiezingen

In Thailand zijn op 24 maart 2019 verkiezingen.

Vandaag, 8 februari, was de laatste dag waarop partijen hun kandidaten konden registreren. Premier Prayut heeft tot het laatst toe gewacht bekend te maken dan hij lijsttrekker wordt voor Palang Pracharath Party (PPRP).

Een sensatie werd hij niet, dat werd prinses Ubolratana, 67, de populaire zus van de huidige koning Maha Vajiralongkorn en natuurlijk de dochter van de overleden koning Bhumibol, voor Thai Raksa Chart. Een complete verrassing, die mogelijk de verkiezingen op z’n kop gaat zetten. De partij staat bekend als bevriend met de Thaksin familie en dat is pikant.

9 februari 2019: Koning Maha Vajiralongkorn is niet blij met de politieke ambities van zijn zus, prinses Ubolratana en noemt de actie van zijn zus, ongepast en onwettelijk. Mogelijk wordt haar kandidatuur afgewezen door de kiescommissie.  
De prinses zegt zelf dat ze met haar kandidatuur haar burgerrecht uitoefent. Ik heb mijn koninklijke titels afgezworen en als burger geleefd. Ik heb de nominatie van Thai Raksa Chart aanvaard omdat ik volgens de grondwet rechten en vrijheid heb, zonder privileges boven andere Thaise burgers, aldus Ubolratana op Instagram. De Thai Raksa Chart Partij trekt prinses Ubolratana terug als premierskandidaat. De aankondiging dat de zus van de koning het land wil gaan leiden veroorzaakte gisteren veel commotie.
Na de roerige dag bedankt Ubolratana met een post op Instagram haar aanhangers voor hun steun. “Ik wil alle Thai bedanken voor hun liefde en steun gedurende deze dag.” Ze stopt nu al haar race naar het premierschap.

Deze pagina wordt steeds voorzien van het laatste nieuws.