Thailand Vandaag

Good morning! De temperatuur in Chiang Mai voor vandaag ligt tussen de 18° om 6 uur en 32° om 14 uur. De kans op regen is 1%.  Maar…..op de hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon zakte de temperatuur vannacht naar 1° .

Foto voor vandaag: De dagen van de week hebben elk een eigen Buddha-image in een eigen positie. De dagen van de week hebben ook elk een eigen kleur. Ben je op bv vrijdag geboren, dan jouw past deze Buddha bij jouw, de kleur voor vrijdag is blauw. In Thailand dragen mensen vaak een kleur shirt dat past bij de dag van de week. Buddha’s en kleuren van andere dagen.

11-12-13-14-15   Wat is hier de betekenis van? Ik leg het uit.
Toen ik mijn toenmalige vriendin 1 jaar kende kreeg ik van haar deze tekening. Lees verder.

Meer dan ฿ 827 miljoen heeft Toon van Bodyslam al opgehaald tijdens zijn marathon race. Volg het hier.

Cambodja kent het grootste religieuze bouwwerk ter wereld, de tempel Angkor Wat, en bijzondere historische bezienswaardigheden, zoals de Killing Fields. Maar religie en historie is niet het enige wat Cambodja te bieden heeft, wat dacht je van de talloze mooie stranden?

Qatar Airways is vandaag voor het eerst geland op het vliegveld van Chiang Mai in Thailand, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. Het is de vierde route die Qatar naar Thailand vliegt.

Thailand is een van de gevaarlijkste landen ter wereld om de weg op te gaan. In een onderzoek van World Atlas, dat officiële cijfers van landen heeft vergeleken, staat Thailand op nummer één met jaarlijks 36,2 doden per 100.000 inwoners.

Twee mannen uit Laos zijn bij de Thai-Laos Friendship brug in Nong Khai aangehouden toen ze ฿98 miljoen aan contact geld Thailand wilden binnen smokkelen. De douane was getipt. Reizigers zijn verplicht valuta hoger dan ฿450.000 bij binnenkomst en vertrek aan te geven.

Het Department of Land Transport gaat het schriftelijk deel van het rijexamen verzwaren, maar het praktijkdeel blijft het zelfde met een rijproef op een afgesloten terrein.

Thailand heeft alle handel met Noord-Korea gestopt om te voldoen aan de resolutie van de VN Veiligheidsraad. Noord-Koreaanse schepen mogen niet in Thaise havens komen. Thailand conformeert zich aan het besluit van Asean.

Een vrouwelijke gevangenbewaarder in de gevangenis in Lop Buri is verwikkeld in een seksschandaal. Ze heeft vorig jaar 3 mannelijke gevangenen toestemming gegeven in de toiletten van de vrouwenafdeling seks met vrouwelijke gedetineerden te hebben. Voor deze gunst vroeg ze ฿8.000.

Septicism abounds about Prawit’s ‘borrowed’ watch

Er staat er iedere dag een foto-bericht op mijn Facebook-pagina en ook 1 op mijn Instagram-page. Mijn mooiste foto van deze week staat op deze pagina.

1x per week verschijnt de gratis Nieuwsbrief. Abonneer je!

Reageren is mogelijk via email: berthy@outlook.com

Volg Sifaa.nl op:   Twitter   Facebook    Instagram 

Scroll door onderstaande nieuws-widget en lees meer dan 100 berichten, voornamelijk over Thailand en Azie, maar ook opvallende andere berichten.