Thailand Vandaag

Scroll door onderstaande nieuws-widget en lees meer dan 100 berichten, voornamelijk over Thailand en Azie, maar ook opvallende andere berichten.


Sinterklaas is weer in Nederland, helaas met de nodige problemen. Herinner me weer 5 december een paar jaar geleden, toen mijn echtgenote alleen nog maar vriendin was en ik probeerde haar een stukje Nederlandse cultuur bij te brengen. Wilde vertellen over Sinterklaas-avond. Maar het werd 1 grote lachbui. Lees verder.

Het ‘aardbeien seizoen’ is weer van start in Thailand. Was de prijs begin februari nog ฿120 voor een 1/2 kg, als de aardbeien oogst goed op gang komt betaal je ฿40 voor een 1/2 kg. Op dit moment betaal je nog ‘veel’, t.w. ฿20 voor een klein schaaltje. Ze zijn zoet, mooi rood en bijna net zo lekker als in Nederland. Aarbeien, niet direct een produkt dat je in tropisch Thailand zult verwachten. Ze worden dan ook pas sinds de jaren 70 in Thailand geteeld en kunnen slechts verbouwd worden in de koele bergen van het noorden, doorgaans door bergvolkeren zoals de Hmong.


Hotel Tapae-Inn ligt in het centrum van Chiang Mai.
De kamers zijn er spotgoedkoop, ca. 250 – 300 baht.
Een kennis vertelde mij dat je er wel rekening mee moet houden dat er vaak bonje is in de nacht, dan heeft een toerist een leuk meisje meegenomen, dat later toch iets ‘anders’ bleek te zijn. Het is een bijzonder, al wat ouder hotel, eenvoudige kamers met of zonder airco. De lobby beneden is een verzameling van nostalgische dingen en ook een verzameling van Elvis tekeningen en foto’s, geweldig leuk om te zien. Ik maakte er 10 foto’s.

Kerst. En, zegt Yui, Thaise kinderen vinden, net als ik, Kerst ook leuk. We komen op gesprek ‘Kerst’ omdat in meerdere winkels in Chiang Mai half november al Kerstbomen staan, compleet met lichtjes en ballen. Onze Kerstboom zit nog in de doos, maar dat zal niet zo lang meer duren, want Yui vindt het gezellig en dochter Robin ongetwijfeld ook. Maar weten…… lees verder

Een zakenman in Nakhon Si Thammarat heeft 16 miljoen geschonken aan Toon van Bodyslam die een marathon van 2.191 km loopt om geld in te zamelen voor  11 noodlijdende ziekenhuizen.  Tot nu toe is de opbrengst 256 miljoen baht. Mijn echtgenote zegt: Toon doet wat de regering zou moeten doen, maar die koopt liever onderzeeers.

 

Wat eten we vandaag? Nee die vraag stellen we nooit. Het is altijd: wat eet je vandaag. Wij eten eigenlijk nooit hetzelfde of het moet een Pizza zijn. Bij Thais eten hebben we absoluut niet dezelfde smaak en met farang food moet ik al helemaal niet bij mijn vrouw aankomen. Wat dan wel? Ik maakte een pagina over eten. 

Er staat er iedere dag een foto-bericht op mijn Facebook-pagina.

Mijn mooiste foto van deze week staat op deze pagina.

Sifaa registreerde een aantal domeinnamen waarvoor een partner voor de ontwikkeling er van wordt gezocht. Een verkoop is ook bespreekbaar. Het betreft:  Oldsiam.nl   – Thailand-Blog.nl   –DoiInthanon.nl   –   DoiSuthep.nl   –  ThailandLife.nl –ThailandVandaag.nl

1x per week verschijnt de gratis Nieuwsbrief. Abonneer je!

Reageren is mogelijk via email: berthy@outlook.com

button-instagram

button-twitter

button-facebook

© Sifaa.nl  Overname is alleen toegestaan met vermelding bron: Sifaa.nl  Voor het gebruik van foto’s, kijk hier.