Thailand Vandaag

Scroll door onderstaande nieuws-widget en lees meer dan 100 berichten, voornamelijk over Thailand en Azie, maar ook opvallende andere berichten.


Bij de plaats Tak is de Bhumibol Dam. Een enorm water-reservoir bestemd voor de provincie Tak. De beroemde Bhumibol Dam ligt midden in een uitgestrekt natuurgebied dat veel bezocht wordt…….

Het leger en de politie zijn begonnen de wegen naar Bangkok te controleren op mensen die vrijdag mogelijk voor problemen kunnen gaan zorgen als het hooggerechtshof oordeelt over oud-premier Yingluck of zij zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim in het hypotheeksysteem voor rijst. 4.000 Agenten zullen het terrein van het hooggerechtshof die dag bewaken. Ook zijn er 3 helikopters, 20 anti-rellen voertuigen en 4 ambulances ter ondersteuning.

Laatste kans voor de 2 mannen uit Myanmar die de doodstraf kregen voor de moord op 2 Britse toeristen op Koh Tao in september 2014. De advocaten van Zaw Lin en Win Zaw Htun gaan vandaag in beroep bij het hooggerechtshof. De verdediging bestrijdt de betrouwbaarheid van het DNA bewijs en halen een Australische DNA-expert aan die grote vraagtekens zette achter dit DNA-onderzoek.

Van Chiang Mai, naar Chiang Rai. Deel 1, dinsdag deel 2. Even na 9 uur vertrokken wij met de auto vanuit Chiang Mai richting Chiang Rai, om 12 uur later weer thuis te komen. Als eerste bezochten wij het Khunchae national park. Het is een klein park

Betaal tips voor Thailand. Op deze pagina’s delen ervaren reizigers handige en slimme betaaltips, zodat jij goed voorbereid op reis kunt. Neem bijvoorbeeld altijd je Mastercard én Maestro betaalpas mee en zo min mogelijk contant geld. Dat is veiliger, voordeliger en makkelijker. Bekijk de andere betaaltips van ervaren reizigers.

Het komt zelden voor dat we nix te doen hebben, maar die middag keken we elkaar aan: We missen onze dochter zeggen we in koor. Dan halen we haar nu, om 12.30 uur, van school zeg ik. Maar……

Het markt-koopje van deze week is Kaki-fruit. Dit heerlijke fruit is te koop voor slechts ฿ 25 per kilo en dan heb je 10 stuks. Het is niet alleen goedkoop op de markt, maar ook gezellig als er muziek gemaakt ………

Zodra de landing werd ingezet en het land zichtbaar werd, werd ook ons beeld al voor een deel gevormd. Overstroomde rijstvelden, wolkenkrabbers en een zeer moderne luchthaven domineerden het zicht.

Wat Hariphunchai ligt in het centrum van Lamphun in de buurt van de Mae Kuang rivier en is open van 6 to 18.00 uur. De tempel stamt uit het jaar 1150 en beslaat een groot gebied waarop diverse gebouwen staan.  (Lees en kijk verder)

Twee dames in het dorp waar wij wonen werken thuis als naaister. Hier showt zij de broeken die gemaakt worden. De stof wordt aangeleverd en het maakloon is 8 baht per stuk. De broeken moeten weer bij de opdrachtgever worden afgeleverd. Als ze flink doorwerken kunnen er 20 per dag gemaakt worden, dus 160 baht per dag, dik onder het gewenste minimum dagloon van 300 baht. Op de markt worden de broeken verkocht voor 100-120 baht. Foto hier

Sinds half juli zijn 1,8 miljoen mensen in 44 provincies gedupeerd door overstromingen en zijn 32 mensen overleden.

Een Nederlandse toeriste is aan de dood ontsnapt tijdens haar vakantie in Mae Hong Son. De vrouw is tijdens een wandeling in de bergen uitgegleden en in een ravijn gestort. Reddingwerkers konden haar in veiligheid brengen. Bij de val raakte zij gewond aan haar rug. Zij is een ziekenhuis in Chiang Mai gebracht.

Doi Saket, Landelijk, rijstvelden met bergen in de achtergrond, dat is Doi Saket. Het dorp ligt 25 km vanaf Chiang Mai city. Veel valt er niet te beleven, maar er is een prachtig tempelcomplex dat zeer de moeite waard is om te bezoeken.  21 Foto’s

Op de foto zie je allemaal oranje emmertjes, gevuld met (meestal) goed bedoelde rotzooi, die tempel bezoekers gekocht hebben om aan de monniken geven.

Toeristen posten dagelijks duizenden foto’s van vermaak met wilde dieren. Zij zijn zich niet bewust van het leed dat achter deze foto’s schuilt. De dieren worden namelijk van jongs af aan fysiek en geestelijk mishandeld, enkel om toeristen te vermaken. 

Chiangmai Land is een wijk in de city Chiang Mai. De wijk ziet er verwaarloosd en een beetje louche uit, de bomen worden niet gesnoeid, op vele plekken groeit gras, er staan nogal wat panden leeg en …….

Deze morgen om 7 uur maakte ik de foto van Thai die aan het werk zijn in het rijstveld. Nou ja werken, de vrouwen wel ja, maar een aantal mannen zaten al aan de Thaise whiskey en toen ik wegging wuifden zij mij vriendelijk uit met een welgemeend ‘Good Night’! zie foto

1x per week verschijnt de gratis Nieuwsbrief. Abonneer je!

Reageren is mogelijk via email: berthy@outlook.com

Mijn mooiste foto van deze week staat op deze pagina.

button-instagram

button-twitter

button-facebook

© Sifaa.nl  Overname is alleen toegestaan met vermelding bron: Sifaa.nl  Voor het gebruik van foto’s, kijk hier.

Keywords:  bangkok   pattaya   koh samui   tourisme   chiang mai thailand    bezoek thailand travel thailand   hua hin   things to do in thailand