Sunday-ride

Voor vandaag een echte zondag-acitiviteit: Met vrouw en dochter de duiven in het stadspark van Chiang Mai voeren.

Mae Taeng ligt zo’n 50 km van Chiang Mai city en Queen Sirikit Botanic Garden,  is een uitgestrekt park. Het waren geliefde Sunday-rides toen alles nog open was. Wij missen het, maar hopen dat we er spoedig weer heen kunnen. Bekijk het verslag en de foto’s.

Onze Sunday-ride van voor de Corona-crisis ging destijds naar de Wat Hariphunchai. Kijk voor 17 foto’s hier. www.sifaa.nl/wat-hariphunchai-lamphun/
Het was zondag maar nog voor de Corona crisis en dus een Sunday-ride gemaakt van bijna 4 uur, van Chiang Mai naar Mae On. Daarna hoog de bergen in met zeker 100 s-bochten. Door leuke dorpjes en gestopt bij meerdere tempels. Dochter Robin speelde al die tijd lief op de achterbank. Hier een foto van de Griezels die bij 1 van de tempels staan. De griezels waarschuwen voor de Thaise hel als je een mia-noi hebt gehad, alcohol dronk en meer dingen die niet mogen. Wel, ik denk dat de Thaise hel inmiddels behoorlijk groot moet zijn. Kijk voor meer foto’s van o.a. de fraaie tempel: www.sifaa.nl/wat-mae-takhrai/
Ik noem het de Geheime Tempel (วัดผาลาด Wat Pha laad) want hij ligt verscholen onderweg naar de Wat Doi Suthep. Vrijwel iedereen rijdt er langs en er komt dan ook nauwelijks bezoek. Een prachtige tempel, mooie beelden, kleine watervalletjes en een rotsachtig stuk waar je kunt baden. Als je de Doi Suthep op gaat ligt de geheime tempel aan de linkerkant, een kleine 7 km (zie bordje langs de weg) voor de Wat Doi Suthep.
Mae Takhrai National Park ligt aan de weg van Chiang Mai naar Chiang Rai en dus komen we er vaker tijdens een sunday ride.

Mae Takhrai National Park ligt aan de weg van Chiang Mai naar Chiang Rai en dus komen we er vaker tijdens een sunday ride.

Een echte Sunday-ride doe je naar Hidden Village in Chiang Mai.

Het was een Sunday-ride naar het Doi Saket flower festival, mooi maar de girls moesten via de phone wel op de hoogte blijven van het andere nieuws …..:)

31 maart 2020: Iedere dag, de hele dag binnen zitten, dat gaat soms vervelen en dan maken we een ritje met de auto, zonder ergens te stoppen. De benzine (E20) is erg goedkoop, 16,5 baht per liter, dat is minder dan een halve euro en dus reden we richting Mae-On de bergen in. Na zeer, zeer vele bochten kwamen we aan op de top van de berg, waar deze foto’s gemaakt zijn. Meer dan dit is er niet te beleven. Yui deed nog een gebedje bij de Monnik. Na ruim 2 uur kwamen we weer thuis. 


De Wat Phra Non in San Kampaeng is een leuk doel voor de zondag en daarna doorrijden naar de coffeeshop van Mad Chai Dam.En dan drinken we hier dus koffie bij Mad Chai Dam