School

8 december 2019: Het is sportdag op Robin’s nieuwe school. Alle ouders en ca. 100 kinderen worden verwacht op deze zondag-ochtend. Het is koud om 8.15 uur, niet meer dan 11 ° , maar de zon zal snel gaan verwarmen. Er is wat eten en drinken beschikbaar. Er zijn meerdere spelletjes voor de kinderen, enkele ouders doen 1x mee. Robin niet, ze vindt het leuk om te zien, maar doet niet mee. Nee een sportvrouw zit niet in haar. Om 12 uur was de pret voorbij. De 6 foto’s zijn van deze ochtend.

Ook als je in Thailand woont en je hebt een kind dan heb je ook te maken met schoolse activiteiten. Op Thaise scholen helpen maar heel weinig ouders de teachers, dit tot in tegenstelling met Nederland. Vanaf nu, augustus 2019 wil ik daar verslag van doen.

Onze dochter Robin had een schoolfeestje in september. Iedere klas had een dansje ingestudeerd, maar Robin danst niet in de groep maar ervoor, zie de foto waarop je ook kunt zien dat ze een flink stuk groter is dan haar klas- en leeftijd genootjes. Een schattig klein meisje komt slechts tot haar schouder.

Moederdag

12 augustus 2019, Op 12 augustus is de Thaise Koningin Sirikit jarig, dan is het tevens moederdag. De dag zelf is een vrije dag en dus werd er vandaag op school moederdag gevierd. Voorafgaand werd er een foto wedstrijd gehouden, wie de meeste likes kreeg op een foto van moeder en kind. Yui werd 1 van de 4 winnaars en alleen de winnaars waren genodigd om op school mee te vieren, omdat niet alle kinderen nog een moeder hebben. Een toespraak van de winnaars hoorde erbij, verder spreken de pics voor zich.

Naar de Zoo in Chiang Mai

26 augustus 2019, Vandaag gingen we met de hele school van onze dochter Robyn, 125 leerlingen en 12 teachers, naar de Zoo in Chiang Mai. We vinden Robyn nog te jong (4) om alleen te laten gaan en de school had meteen 2 extra oppassers. Het is een prachtige zoo waar tientallen dieren uit Azië, Australië en Afrika zijn verzameld. De dierentuin is verdeeld in themazones, de totale lengte van de wandelroute is liefst 3,7 km, maar wij namen het shuttle busje. Je kunt rond de dierentuin wandelen of een shuttlebus nemen (20 THB) of een golfwagen huren (350 THB per uur). Kijk voor meer foto’s uit de Zoo

Lekker? die Cracker?

27 augustus 2019: presentatie lekkere crackers. Yui hield op 12 augustus een toespraak, die door het schoolhoofd gewaardeerd werd. Er werd haar daarom gevraagd om een presentatie te houden over crackers met iets lekkers. De kids vonden het leuk en lekker, tenminste als het beleg zoet was, crackers met Tuna salade vonden ze mai ario (niet lekker), maar dat mochten ze van het schoolhoofd niet zeggen. Opnieuw dus en toen was het erg lekker….:)