Safari

Chiang Mai Night Safari park is gemodelleerd naar de Singapore Night Safari. Het concept van het park is om bezoekers een spannende ervaring te bieden.

Naast het verkennen van de drie dierenzones – Savanna Safari, Predator Prowl, Jaguar Trail – via een trein met open zijkanten of te voet, kun je genieten van een scala aan activiteiten die zijn ontworpen om je tijdens je bezoek te vermaken, van het met de hand voeren van wilde dieren tot het aaien van tijgers welpen naar een laserlichtshow en ‘dansende’ fontein. Je kunt te voet rond het grote meer wandelen, aardig maar nix bijzonders en weinig dieren te zien.

En dan eerst wat te mopperen. Op de site van het park staat dat het vanaf 11.00 uur geopend is. Wij kwamen tegen die tijd om drukte voor te zijn, maar we moesten nog 1 uur wachten, want het park gaat pas om 12 uur open. Ook het vooraf door ons gereserveerde treintje ging niet om 13 maar om 14.00 uur, waardoor wij 2x 1 uur moesten wachten, met ons vele ouders ook met kinderen. Ook het foodcourt was om 13.oo uur nog steeds gesloten. Open was slechts een enkele kiosk voor een ijsje of zo.

Maar dan het treintje, dat is een hele leuke ervaring. Je ziet heel veel dieren, velen van dichtbij. Het is een absolute aanrader, zie de pics hieronder:

De Toegang: Wij betaalden voor 2 volwassenen en kind, inklusief het treintje, 450 baht, maar dat is overdag. In de avond is het een stuk duurder, maar dan is het park fraai verlicht. Parkeren is gratis, maar later op de dag vol. Er is geen 2Price system, iedereen betaald het zelfde.