Pai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij hielden in juni een 3 daagse vakantie in Pai. De weg naar Pai is vanaf ons huis zo’n 200 km, maar vanwege de zeer vele bochten reden we dat in precies 4 uur, inklusief een koffiestop natuurlijk.

We boekten van te voren het hotel Medio de Pai, in het centrum, een fijn hotel met een geweldig ontbijt buffet. De ruime kamers hebben ondermeer TV, airco, WiFi en een fraaie badkamer. In de tuin een mooi zwembad waar dochter Robin het zeer naar haar zin had.

Tegenover het hotel zit o.a. het restaurant Charlie en Lek met een uitgebreide menu-kaart, waarop uitsluitend prima Thaise gerechten tegen hele nette prijzen en dus aten we er iedere middag en avond.

Pai is een relaxte stad, waar veel jongeren van rond de 30 jaar komen, waaronder opvallend veel dreadlocks. De stad is een aaneenschakeling van hotels, restaurants en winkeltjes. Nadeel in deze verder leuke stad is dat de stoepen niet meer dan 1 meter breed zijn en vrijwel overal geblokkeerd met reklameborden en winkel uitstalling en dus moet je op de smalle straten lopen, onveilig met ons kind van bijna 1,5 jaar, dat je dan ook door de hele stad moet dragen.

Trekpleister is de walkingstreet in de avond gevuld met standjes. Dat valt echter tegen in juni, wanneer het laagseizoen is. Ook in Walkingstreet is het onveilig wandelen met een kind, want motorbikes vinden dat ze er best bijhoren. Ondanks de genoemde nadelen gaan we zeker binnenkort terug naar Pai dat hoog in de bergen in een fraaie omgeving ligt, we hebben nu al heimwee. Bovendien zijn we vergeten naar de Pai Canyon te gaan en van een Facebook vriend die in Pai woont kregen we een tip om naar de RomanceFarm te gaan, een (kinder)boerderij met dieren, leuk voor onze dochter. Ook voor de Chinese stad NamHoo hadden we geen tijd meer.