Nieuws

Het verzamelde laatste Thailand nieuws met artikelen uit Thailand en Azie wordt dagelijks bijgewerkt. Abonneer je op het gratis weekbericht.   Bekijk hier het weerbericht voor Thailand.
De smog in de noordelijke provincie Mae Hong Son heeft de veiligheidslimiet overschreden. In het district is 166 microgram gemeten en dat is 40 microgram boven de veiligheids limiet.

Ieder jaar, als maart nadert, wordt de lucht in het noorden van Thailand ernstig vervuilt door brandstichting op rijstvelden van het platteland en in de bossen van Thailand en Myanmar. Het mag niet, maar niemand trekt zicht er wat van aan met als gevolg dat zeer velen er grote last van hebben en vaak ook in het ziekenhuis belanden. De overheid tracht het nu eindelijk eens te bestrijden door het uitloven van ฿ 5000 beloning voor wie een brand meldt bij de politie. Brandstichters krijgen een boete van ฿ 20.000. En nu maar hopen dat de politie ook daadwerkelijk boetes gaat uitdelen.

No sex please, we’re Thai. With the police denying prostitution exists in Pattaya, activists say there’s little chance of the sex trade being decriminalised

Zes agenten die bij een inval drugs in beslag namen, hebben die drugs doorverkocht aan dealers. Ach ja, dit is Thailand……

De mensen achter de beruchte Thaise Tiger Temple zijn van plan om door te gaan onder een nieuwe naam. Nederlander Edwin Wiek streed jarenlang tegen de Tiger Temple. “Dat deze criminelen nu doorgaan, is ongelooflijk frustrerend.”

De gepensioneerde Brit had in 2001 vastgoed op Phuket gekocht, nadat hij met een Thaïse was getrouwd. Het paar spendeerde daar in totaal ruim één miljoen euro aan. De Brit ontdekte in 2010 echter dat zijn vrouw zijn handtekening had vervalst, om …..

Inside the prison where murderers can fight to be freed

Zeven monniken van de Phra Dhammakaya tempel zijn in hongerstaking, maar regering zet de zoektocht naar de abt van de tempel door, zegt vice-premier Prawit. Maar ook de monniken in de tempel blijven zich verzetten tegen de zoektocht. Gisteren trokken de soldaten zich zelfs terug toen een paar honderd monniken hen de toegang tot de tempel ontzegden. Wordt vervolgd.

 

Het is volop ‘aardbeien seizoen’ in Thailand. Was de prijs begin deze februari-maand nog ฿120 voor een 1/2 kg, nu de aardbeien helemaal lekker zijn betaal je ฿40 voor een 1/2 kg. Ze zijn zoet, mooi rood en bijna net zo lekker als in Nederland, waar jullie er nog een tijdje op moeten wachten. Meer Thais fruit

 

 


De overheid stopt eind dit jaar met het subsidiëren van de suikerproductie. Het loslaten van de subsidies gebeurt onder druk van de Brazilianen die vorig jaar een klacht indienden bij de Wereldhandelsorganisatie. Brazilië stelt dat de Thaise subsidies voor suikerproducenten de prijs op de wereldmarkt van suiker naar beneden hebben getrokken.

Geluk bij een ongeluk in Songkla

Source: Scooter Slide Out Leads to Near Death by ViralHog on Rumble

The Ministry of Public Health has issued warnings against hand-foot-and-mouth disease in children after more than 6,700 of them have been infected.

We know, we know — you didn’t come to Thailand to just hang out at an amusement park.
But if you’re looking for a break from the temples and beaches, and fancy an adrenaline-loaded day out with the kids, it’s hard to go wrong with the theme parks in Thailand.

Central Bangkok got a 61-rai park last year and no one noticed

Give the classic Thai dessert of Mango Sticky Rice a couple of new spins

Buddhist monks inside the Dhammakaya Temple covered their face with flu mask struck back as officials from Department of Special Investigation by marching toward them and shouted “get out, get out”.

My Crazy Bangkok Tour

The Department of Special Investigation wil de Wat Dhammakaya zondag voor 3 uur ontruimt zien, alle monniken en bezoekers dienen de tempel te verlaten. Zie hier onder.

Een Brit weigert de barrekening volledig te betalen, want hij zegt dat drank in de 7/11 veel goedkoper is. En dan valt een bargirl hem en zijn gezelschap aan. Even een avondje uit…..

 

Mijn mooiste foto van deze week staat op deze pagina.

De moppen pagina, maar niet voor tere zieltjes…… Buikspreker op Turkse markt ……lees verder

button-nieuws

 

Trending Topics: #Thailand  #Nieuws  #Vintage  #Geisha  #Chiang Mai #Sukhothai