Nieuws

De bezorgdheid van de Zuidoost-Aziatische landen omtrent de groeiende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten wordt steeds groter.

Streetfood culture in Asia.

Een Belg is dan toch niet tot de doodstraf veroordeeld in Thailand. Hij kreeg 4 jaar cel, waarvan een jaar met uitstel. “Ik heb gemengde gevoelens bij dit politieke vonnis”, zegt hij vanuit Thailand.

Slow Boat on the Mekong River. Pakbeng to Luang Prabang

Tuk-tuks are an essential Bangkok experience and the same is true of Vientiane. Although none of the Lao cities are as crowded as Bangkok, tuk-tuks are still the most authentic way to get around for short distances. There is no local train and a one km tuk-tuk ride can often cost as little as 20,000 kip (around $2.50 US).

Een sluiting van juli tot september 2017 voor de Maya Bay in een nationaal park van Koh Phi Phi, waardoor de ecologie van het strand zich kan herstellen. De schade is het gevolg van massatoerisme. De Maya Bay heeft zijn bekendheid te danken aan de film The Beach. Tijdens het hoogseizoen bezoeken elke dag 5.000 mensen het strand, veel te veel dus.

12 Jaar geleden tijdens een vakantie in Thailand als vrijwilliger in het Elephant Nature Park begonnen, waar getraumatiseerde, verwaarloosde en mishandelde olifanten worden opgevangen en verzorgd.Siam is de oude naam van Thailand. In 1939 veranderde Siam de naam in Thailand. Bekijk de serie foto’s uit de oude tijd.

In Bangkok het straat eten in de ban. Het nieuws verspreidde zich door de wereld van de media, waardoor een sterke reactie in de sociale netwerken. Maar de werkelijkheid was niet zo dramatisch. Wat wacht handelaren de beroemde Thaise eten op straat, en waarom eten op straat is het zo populair?

De Uber taxidienst werkt al 3 jaar illegaal in Thailand. Uber is in gesprek met autoriteiten om de dienst te legaliseren want thans wordt er in Bangkok en Chiang Mai op de chauffeurs gejaagd. In Zuidoost-Azië is Thailand het enige land waar Uber illegaal is. In Singapore, Maleisië, Filipijnen en Indonesië opereert de taxidienst legaal, in Vietnam en Myanmar op proef.

Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt ondermeer met de korte Twitter-berichten onderaan deze pagina. Reageren is mogelijk via email: berthy@outlook.com 

Monks with guns.

Ruim 25 jaar geleden ging ik voor het eerst naar Thailand. Een week Bangkok en daarna een week Naklua. Bangkok was natuurlijk bekend, Naklua een blinde gok,aangeraden door het reisbureau, ik ben er vele malen teruggeweest.

Een 21-jarige man uit Thailand gebruikte Facebook Live om te laten zien hoe hij zijn 11 maanden oude dochtertje doodde. Vervolgens bracht hij zichzelf om het leven.

De Tai Lü zijn een etnische groep uit China, Laos, Thailand, Burma, en Vietnam.
Er wonen ongeveer 83.000 Tai Lü in Thailand

Kneeling on the wooden floorboards of the Cambodian Prostitute Union’s  “drop-in” centre, Bopha’s voice began to tremble as she spoke of the obstacles her daughter faced at school.

Kersverse Nederlandse bhikkhu Ariyadhamma (Arjan Schrier) reist door Thailand en Myanmar

 

Oldtimers, je ziet ze redelijk veel in Thailand, wellicht omdat de lonen hier laag zijn en dus ook de kosten voor het restaureren.

‘Travel Wishlist’: Globetrotter als ik ben wil ik nog veel meer van de wereld zijn en er staan dan ook heel wat landen en steden op mijn wensenlijstje. In deze nieuwe rubriek laat ik zien waar ik nog graag heen zou willen. In deze eerste aflevering; Cambodja!

Thai zijn gek op slapen overdag, op alle mogelijke plaatsen. Toen ik pas in Thailand was vond ik het zeer opmerkelijk dat in een winkel de eigenaar in een hoekje lag te slapen. Later trof ik meer slapende Thai: Lees en kijk verder

 

Mijn mooiste foto van deze week staat op deze pagina.

button-nieuws

 

Trending Topics:  Thailand   Nieuws   Chiang Mai   Sukhothai