Nieuws

Scroll door onderstaande widget en lees meer dan 100 berichten.


Rood is de kleur voor zondag, Deng in het Thai.   Tsjaa, ook voor deze zondag een foto van monniken die hun ronde doen om eten op te halen. Op de markt zijn ze natuurlijk op de juiste plek. Meerdere dames geven eten en vragen om een gebedje. 

Het verhaal voor zaterdag: Van die Thaise dingen. Zegt mijn vrouw vanmorgen tegen mij ‘Als jij eerder dood gaat dan ik, wacht je dan daarboven wel op mij om opnieuw geboren te worden?  Want dat wil ik dan samen met jouw doen’. Ik heb het beloofd. En tegen onze dochter Robin die toen 4 maanden was zegt ze: ‘Wat ben ik blij dat jij bij ons geboren wilde worden’. En nog meer voor de zaterdag.

BANGKOK — Walk down Yaowarat Road on a given night and find the area known as Chinatown alive with tourists clamoring for street food unaware of the forces transforming the neighborhood.

Ten Thai nationals have been released after being fined 15,000 baht each by Lao authorities for spreading the Buddhist faith and setting up a branch monastery.

Het verhaal voor vrijdag: Het lekkerste eten in Thailand is niet altijd Thai food: Vanuit Nederland krijg ik regelmatig de opmerking: Lekker hoor, iedere dag Thai food, maar dat is echt niet zo. Als je in een toeristisch gebied bent hebben restaurants hun menu aan toeristen aangepast, het is beter eten en het kost dan ook een stuk meer dan het Thaise eten in de dorpen, waar een portie food vaak niet meer dan 20 baht (halve euro) kost. Lees en kijk verder

Dozens of supercars including Lamborghinis, Porsches and BMWs have been stolen from the streets of Britain and shipped to Thailand in a complex scam that police from both countries are rushing to dismantle.

Het verhaal voor  donderdag. Vandaag, 22 juni, gaat de nieuwe Transformers-film in premiere. Nou en? Ja, dat denk ik ook, maar mijn echtgenote is super-fan van de Transformers en kan niet wachten om naar de bioscoop te gaan. Zal wel een middag voorstelling worden, dan is dochter Robin naar school. We gaan niet vaak naar de bioscoop, want hier in Chiang Mai staat het geluid op 10 en de airco op 10 graden. Mooie bios, goede stoelen, dat wel, maar koud en herrie maken het wat mij betreft niet aangenaam.

Tak heeft zoveel meer. Zoals het jaarlijkse verzamelen van olifanten uitwerpselen. Een oeroud cultureel feest voor de bewoners waardoor boeren genoeg mest hebben om hun akkers te bewerken voor de rest van het jaar. Tevens de gelegenheid om te kijken of olifanten goed verzorgt worden door hun uitwerpselen aan een onderzoek te onderwerpen.

A woman was surrounded by a group of aggressive taxi drivers and verbally abused at Chiang Mai International Airport because they thought she was an Uber driver picking up a fare. The woman, however, an importer of tea from England and a DJ for a Chiang Mai radio station, was picking up a foreign friend who was visiting the city. De taxi-chauffeurs blijven maar aan de gang, video.

Het verhaal voor woensdag. De buurvrouw vertelde ons al een half jaar geleden dat haar man een Mia Noi uit Laos heeft. De man kwam steeds minder thuis. De laatste keer was er een beslissende ruzie. De man vertelde dat hij wegging en de vrouw smeet al zijn kleding op het terras. De volgende dag haalde zij het huis leeg. Het huis is nu onbewoond, onkruid groeit hoog en de post stapelt zich op. Verder

Naypyidaw heet deze metropool. De hoofdstad van het tot voor kort afgesloten Myanmar beslaat een oppervlak van 7.054 vierkante kilometer. Dat is bijna zes keer zo groot als New York en meer dan vier keer zo groot als Londen.

Het verhaal voor dinsdag:  Zo, gisteren naar Chiang Mai city geweest, brood voor een hele week gekocht, pizza voor mijn vrouw, voor mij lasagne en ook nog wat croissants.  Hoe anders gaat dat in Sukhothai, Thailand: Als mijn schoonvader aan het eind van een dag werken thuis komt vraagt hij zich af wat hij wil eten. Is het niet in huis dan gaat hij bijvoorbeeld kikkers vangen en

Chiang Mai Zoo has closed its centre for monitoring great panda Lin Hui’s pregnancy, saying the 135-day gestation period has passed without her giving birth to the much anticipated new cub.

In hoger beroep is coffeeshopondernemer Johan van Laarhoven (56) dinsdag in Bangkok veroordeeld voor witwassen. Zijn advocaat spreekt van ‘ordinair handjeklap’ door Nederlandse justitie.

Af Trogglen noem ik het:  Het is weer maandag en de scholen beginnen weer. Toen ik het voor het eerst zag vond ik het maar vreemd: Volwassenen die met mobile winkeltjes muntjes aftroggelen van schoolkinderen. Je ziet ze bij iedere school staan, veel kinderen……

De 14-jarige Asena Korsten thaibokst al sinds haar vijfde. Nu mag ze meedoen aan het WK in Thailand. Er is één probleem: Ze moet de reis zelf betalen.

1x per week verschijnt de gratis Nieuwsbrief. Abonneer je!

Reageren is mogelijk via email: berthy@outlook.com

Mijn mooiste foto van deze week staat op deze pagina.

button-instagram

button-twitter

button-facebook

© Sifaa.nl  Overname is alleen toegestaan met vermelding bron: Sifaa.nl  Voor het gebruik van foto’s, kijk hier.

Keywords:  bangkok   pattaya   koh samui   thailand tourisme   pattaya thailand  krabi hotel bangkok   chiang mai thailand   bangkok thailand   phuket thailand   krabi thailand   bezoek thailand   thailand pattaya   travel thailand   hua hin thailand   things to do in thailand