Naklua

Naklua, noord Pattaya, kortweg Nua.

Naar de drukte van Pattaya zelf kun nog altijd. Voor 10 baht stap je in een Bahtbusje en bepaal je zelf waar je uitstapt, bij een winkelcentrum, een bar, restaurant, de wereld beroemde Walkingstreet waar zo’n beetje alles te beleven is, noem maar op. Er rijden honderden van die taxibusjes, die het rondje Naklua/Pattaya maken, langer dan 1 of 2 minuten wachten is een zeldzaamheid.
Ruim 25 jaar geleden ging ik voor het eerst naar Thailand. Een week Bangkok en
daarna een week Naklua. Bangkok was natuurlijk bekend, Naklua een blinde gok,
aangeraden door het reisbureau, ik ben er vele malen teruggeweest.

Bekend als afspreekplaats, The Dolfin Roundabout’.

De lekker rustige stranden van Naklua, op loopafstand van jouw hotel. Het strand bij Naklua is schoon, iets dat je van het nabij gelegen strand van Pattaya eigenlijk ook zou verwachten.

En ja, tegenwoordig zijn er meer barren in Naklua dan voorheen, maar het is er niet zo druk als in het zuiden van Pattaya, gemoedelijker is het er ook. Naklua is wel ‘klein Duitsland’, het grootste deel van de toeristen komt daar vandaan.

Richting Sukhumvit Road, de doorgaande weg naar ondermeer Bangkok, wordt het nog rustiger. Daar in Naklua zijn ook 2 markten. Een ‘standaard’ markt waar vanalles, voornamelijk eten en kleding, te koop is en wat verderop de vismarkt met vele, soms onbekende, vissoorten. Het is gewoon leuk om er eens te kijken, zelf bereiden doe je waarschijnlijk niet, hoeft ook niet want er is een goed visrestaurant in de buurt, dat voornamelijk door de Thai zelf bezocht wordt. De prijzen zijn daar ook op afgestemd. Alles goed bereikbaar met de Bahtbus, alweer voor 10 baht p.p.

Vissersboot op het strand van Naklua.