Mae Taeng

Mae Taeng ligt zo’n 50 km van Chiang Mai city. Je kunt er zomaar een olifant tegenkomen tesamen met de mahout, opweg naar het werk.

Ossen

Kijk maar uit dat je in het dorp niet in botsing komt met de ossenkar, die voor toeristische doeleinden wordt gebruikt. Het is een prachtig gezicht.

Raften, onder begeleiding van een ervaren Thai is populair bij de toerist Nu staat het water nu eigenlijk een beetje te laag.

Dit is het ‘opstap-station’ voor een olifanten rit. Olifanten ritjes worden afgeraden, omdat de dieren mishandeld worden tijdens de training. Maar in dit Elephant-Natural-park in Mae Taeng schijnen de dieren wel degelijk goed behandelt te worden, al zal een ritje met de olifant het dier geen goed doen. Er is een ziekenhuis voor zieke olifanten die binnengebracht worden. Je kunt het camp gratis bezoeken, maar natuurlijk hoopt men wel dat je wat eten voor de olifanten koopt, of voor jezelf, of een aandenken aan het bezoek.

Olifanten-rit

En daar ga je dan, dwars door bossen, over heuvels en natuurlijk ook weer naar beneden en ook door de rivier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De jonge olifantjes kun je voeren en aaien, al is Robin wel een beetje voorzichtig, want een klein olifantje is ook groot!