Loy

In Sukhothai is Loy Krathong al begonnen, iedere avond is er ondermeer vuurwerk.

ความอลังการและยิ่งใหญ่ของการแสดง Light and Sound Show Sukhothai 2018 ย้อนประวัติศาสตร์ “ความรุ่งเรืองของนครสุโขทัย” ในงานประเพณีลอยกระทง เผาเทียน เล่นไฟ จังหวัดสุโขทัย ประจำปี 2561Light and Sound Show Sukhothai 2018สามารถจองบัตรได้ที่ >>http://www.thaiticketmajor.com/performance/loy-ka-tong-festival-sukhothai-2018-th.htmlสอบถามข้อมูลเพิ่มเติมจากสำนักงานสภาอุตสาหกรรมการท่องเที่ยวจังหวัดสุโขทัย เบอร์ 055-611555 ต่อ 103#งานประเพณีลอยกระทงเผาเทียนเล่นไฟจังหวัดสุโขทัย#รุ่งอรุณแห่งความสุข #สุโขทัย

Geplaatst door งานประเพณีลอยกระทง เผาเทียน เล่นไฟ จังหวัดสุโขทัย ประจำปี 2561 op Vrijdag 16 november 2018

 

Loy Krathong, of Yee Peng, valt in 2018 op 22 november. Op veel plaatsen wordt het feest op meerdere dagen gevierd, t.w. van 21 tot 23 november.

Loy Krathong al in volle gang in Sukhothai.

 

Loy Krathong . Het festival wordt gevierd in Thailand en omliggende landen. Het festival begint in de avond als er een volle maan is (en vaak ook de avond ervoor en erna). Mensen gaan dan naar de oevers van vijvers, kanalen, meren, rivieren en zelfs de zee om hun krathong naar het water te brengen. De kaars en de wierookstaafjes worden aangestoken en dan wordt de krathong te water gelaten. Men gelooft dat hoe langer de kaars blijft branden des te beter je geluk is in het komende jaar. Ook laten de Thaise paren vaak hun krathongs samen te water. Hoe langer ze dicht bij elkaar blijven, des te langer en mooier de relatie tussen de samenlevenden heet te zijn. Sommige paren smokkelen door hun krathongs met een klein touwtje te verbinden.’Loi’ betekent letterlijk laten drijven, en een ‘Krathong’ is een vaartuigje van verscheidene materialen in de vorm van een lotusbloem. Dit vaartuigje bevat normaal gesproken een kaars, 3 wierookstaafjes, bloemen en enkele muntjes (bij voorkeur 9, omdat de Thai geloven dat dit getal geluk brengt). De Thai vragen de watergeesten om voorspoed en geluk en laten met de krathong de problemen ‘wegvaren’. Hoe verder de krathong vaart, hoe meer geluk, zegt men. Zie ook deze pagina.