Hotels

Regelmatig vragen bezoekers van Sifaa.nl mij iets over Thailand waar wij wonen. Maar de meest gestelde vragen zijn: Hoe heb jij je vrouw ontmoet en weet je een goedkoop hotelletje voor ons, vandaar deze pagina.


In Thailand is het vaak niet nodig om in een duur hotel te slapen. Denk in Sukhothai eens aan het Pruksa resort. Het resort is vrij nieuw (2 jaar) en bestaat uit bungalowtjes met airco en een badkamer. Naast je bungalow is een eigen parkeerplaats. Er is een mooi zwembad, een restaurant en een jaren-60 ingerichte coffeeshop. De prijs per nacht is ฿ 550, nog geen 15 euro. Het ligt een km of 5 van de nieuwe stad Sukhothai vandaan. Er is goede gratis Wifi.

Wij komen regelmatig in Sukhothai omdat mijn vrouw vandaan daar vandaan komt. Logeren bij de schoonouders doen we niet, het is te eenvoudig, geen bed en origineel Thais sanitair zonder warme douche. En dus logeren we in hotels. We hebben we een 3-tal favoriete hotels. Dit is het al wat oudere Orchid hotel voor slechts ฿350 (€ 10) per nacht of ฿ 450 voor een grotere kamer beiden met airco. Een bordje met ‘Fax service’ bij de receptie geeft onbedoeld aan dat het hotel niet vorig jaar gebouwd is, maar het is er goed verblijven. Het hotel ligt in het centrum van de nieuwe stad Sukhothai en heeft een prachtig zwembad. Eten kun je aan de overkant van de straat of natuurlijk bij de stalletjes en niet onbelangrijk er is een 7-eleven om de hoek. De oude stad Sukhothai, met het prachtige historische park, ligt een km of 10 er vandaan. Er is gratis Wifi.

Hotel Tapae-Inn ligt in het centrum van Chiang Mai. De kamers zijn er spotgoedkoop, ca. ฿ 250 – 300. Een kennis vertelde mij dat je er wel rekening mee moet houden dat er vaak bonje is in de nacht, dan heeft een toerist een leuk meisje meegenomen, dat later toch iets ‘anders’ bleek te zijn. Het is een bijzonder, al wat ouder hotel, eenvoudige kamers met of zonder airco. De lobby beneden is een verzameling van nostalgische dingen en ook een verzameling van Elvis tekeningen en foto’s, geweldig leuk om te zien. Ik maakte er 10 foto’s.

Hotel Sawasdipong ligt in het centrum van Sukhothai. Het is een al wat ouder hotel, een kamer kost er ฿ 450 per nacht. Er is Wifi, geen zwembad, de kamers hebben airco, verwacht geen mooi uitzicht. Wij hielden er onze bruiloft. Bij Bookings betaal je ฿ 650 incl. ontbijt.

Het Chinawat hotel ligt in het centrum van Sukhothai. Wij bezochten het hotel dat kamers heeft vanaf  ฿250, maar gingen er niet slapen. We vonden het te eenvoudig, keiharde bedden, minimale kamer en toen wij er waren werkte het internet niet.


Wij boekten in Sukhothai ook het River View hotel . Het is een  goedkoop hotel, ฿ 350 de prijs is laag, maar alles is wel heel erg eenvoudig, het internet werkte niet, we gaan er niet meer terug.

Er zijn in Sukhothai nog 2 hotels/resorts waar wij sliepen, maar die info moet ik nog terug zien te vinden…:)


Chiang Khan is gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Een rustiek dorp, ons hotel ligt aan deze weg, we boekten er een kamer voor ฿ 700, helaas de naam van het mooie hotel nog even ontschoten. Er komen vrijwel alleen Thaise toeristen. Wil je even tot rust komen en de echte Thaise cultuur induiken?  Dan is het plaatsje Chiang Khan in de regio Loei de aangewezen plek.

We boekten van te voren het hotel Medio de Pai, in het centrum, een fijn hotel met een geweldig ontbijt buffet voor ฿ 800 in het voorseizoen. De ruime kamers hebben ondermeer TV, airco, WiFi en een fraaie badkamer. In de tuin een mooi zwembad waar dochter Robin het zeer naar haar zin had. Let bij het boeken absoluut op dat je een kamer aan het zwembad krijgt.

Nongkhai City hotel. Wij logeerden er voor  ฿ 550 per nacht, het was wel een aanbieding. Het is een mooi hotel met zeer grote moderne kamers, internet, eigen parkeerplaats. Het kleine zwembadje aan de straatkant is er denk alleen voor de lol. Een vreemd gevoel geeft de lijst die in de kamer ligt met daarop: TV-kapot= ……฿ en zo komen alle dingen uit de kamer voorbij. Maar het hotel is een aanrader!

Voor alle prijzen en vermeldingen geldt dat die genoteerd zijn bij ons bezoek en kunnen dus nu anders zijn. Aan deze pagina wordt gewerkt.