Het Weer

Find more about Weather in Chiang Mai, TH
Het weer in Chiang Mai, Thailand

Weersverwachting
Chiang Mai

Weeronline.nl – Meer weer in Chiang Maiweeronline.nl Altijd jouw weer

De weersverwachting voor vele plaatsen in Thailand tref je hier.

Het regenseizoen is van juni tot oktober, maar start soms al half mei. Regenseizoen klinkt nogal dreigend, maar dat valt mee. Het regent niet iedere dag en als het regent meestal niet langer dan 30 tot 60 minuten. Wel valt er dan veel meer regen dan je uit Nederland kent. Ben je in dit seizoen in Thailand hou dan rekening met een enorme stortbui, die doorgaans snel weer opdroogt. Voor een strandvakantie kun je deze periode beter mijden. De prijzen van hotels zijn meestal veel lager dan in het drukke, warme of koele seizoen. Het landschap is groener dan in de hete periode wanneer de temperaturen kunnen oplopen tot meer dan 40 graden. In het regenseizoen reizen betekent ook dat er meestal meer ruimte is in vervoer zoals bussen en treinen. Nadeel is dat er meer muggen zijn, insmeren dus. Als er overstromingen zijn (veel in Bangkok), ga dan niet onnodig door het water lopen, want de rioleringen overstromen dan ook. Bedenk dat het ook in het regenseizoen ca. 30 graden is, dus je loopt niet meteen een verkoudheid op en……. na de regen schijnt de zon weer hoor!

Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van Thailand is er een tropisch savanneklimaat, in het zuiden een tropisch moessonklimaat. Het moessonklimaat houdt in dat er een regenseizoen is (de moesson), en een lange droge periode. Het savanneklimaat houdt in dat zomers nat zijn, en winters droog. Het regenseizoen in Thailand kenmerkt zich niet door dagenlange regen. Er vinden echter korte hevige regenbuien plaats, ongeveer 1 à 2 keer per dag.

Thailand is groot en uitgestrekt, het Noorden en Zuiden zijn daardoor niet gelijk qua klimaat. Het Noorden is in de zomer warmer, en in de winter kouder dan het Zuiden.

Wie naar Thailand op vakantie gaat moet er rekening mee houden dat het er altijd warm is. Zeker bij het bezoeken van de vele bezienswaardigheden kan deze hitte je weleens opbreken. Het koelste wordt het in de wintermaanden in de bergen in het noorden, de temperaturen kunnen daar dalen tot rond de tien graden ’s nachts. Overdag schiet de thermometer dan gewoon weer naar bijna tropische waardes van tegen de dertig graden.

Thailand kent 3 seizoenen in het binnenland:
De warmste maanden zijn april, mei en soms juni.
Het regenseizoen is van juni tot oktober, maar start soms al half mei. De ‘koelste’ maanden november, december, januari, februari en maart

Thailand kent 2 seizoenen in het zuiden, aan de kusten:
De westkust: Phuket, Krabi, en Phi Phi eilanden, kennen zware stormen en regenval van april tot oktober.

De oostkust: Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao is regenachtig van september tot december.

Info over de waterstand in de Thaise dammen.