Het Weer

booked.net

Het weer in veel andere Thaise steden staat onderaan deze pagina. 

Het weer in geheel  zuid-oost Azie.


AQI Air Pollution en Gezondheidseffecten

0 – 50 Goede luchtkwaliteit en luchtverontreiniging vormt geen risico

51 -100 Matigde luchtkwaliteit maar acceptabel. Mensen met ademhalingsaandoeningen, zoals astma, moeten langdurige inspanningen in de buitenlucht beperken.

101-150 Matigde luchtkwaliteit maar nog acceptabel. Mensen met ademhalingsaandoeningen, zoals astma, moeten langdurige inspanningen in de buitenlucht beperken.Ook active kinderen beperkt buiten laten spelen.

151-200 Ongezond voor iedereen, je kunt gezondheids-effecten gaan ervaren, vooral kinderen, moeten langdurige inspanningen in de buitenlucht beperken.

201-300 Zeer ongezond. Alle inspanningen buitenshuis voorkomen.

300+ Alarm voor je gezondheid. Iedereen kan meer ernstige gezondheidseffecten ervaren, iedereen moet alle inspanningen buitenshuis voorkomen.


Fijn stof (PM2.5)

De dagelijkse concentratie fijn stof (PM2.5) is afhankelijk van het weer. In de steden zijn de concentraties overdag gemiddeld iets hoger dan ’s nachts, vooral door de verkeersbijdrage. PM2.5 is een verzamelnaam voor zwevende, inhaleerbare deeltjes met een maximale doorsnede van 0,0025 millimeter. De wettelijke norm is een jaargemiddelde van 25 (μg/m3). Doordat PM2.5 nog kleiner is dan PM10 kunnen deze deeltjes dieper doordringen in de longen en zijn ze schadelijker voor de gezondheid.

Fijn stof (PM10)

De dagelijkse concentratie fijn stof (PM10) is afhankelijk van het weer. In de steden zijn de concentraties overdag gemiddeld iets hoger dan ’s nachts, vooral door de verkeersbijdrage. PM10 is een verzamelnaam voor zwevende, inhaleerbare deeltjes met een maximale doorsnede van 0,01 milimeter. De wettelijke norm is een jaargemiddelde van 40 (μg/m3). Daarnaast mag het daggemiddelde jaarlijks maximaal 35 keer hoger zijn dan 50 (μg/m3).

Ozon (O3)

Ozon wordt niet rechtstreeks uitgestoten, maar wordt gevormd uit stikstofoxiden, vluchtige organische stoffen en koolmonoxide. De concentratie ozon (O3) is vooral afhankelijk van het weer. In heel Europa wordt de bevolking gewaarschuwd bij ozonconcentraties boven 180 (μg/m3). Een concentratie van 240 (μg/m3) is de Europese alarmdrempel.

VOC : Volatile organic compounds (VOCs) are compounds that easily become vapors or gases. VOC’s ontstaan door o.a. brandstof zoals benzine, hout, steenkool of aardgas.

De Air Quality Index (AQI), zoals vermeld bij iedere dag van de week is gemiddeld, en kan in de loop van de dag veranderen. Vaak zijn de waardes in de ochtend en avond hoger. De AQI is te voorspellen, net zoals het weer en de temperatuur.  Jaarlijks gemiddelde voor Chiang Mai is 34, beste dag is 12, slechtse dag is 211. De index is een samenstelling van concentraties van NO2, VOC, PM2.5 en PM10.  Veel meer info kun je op deze pagina vinden.


About me: My name is Berthy Jenner. I have been living in Thailand for many years and hope to continue living here, together with my beautiful wife Yui and beautiful daughter Robin. This blog is my hobby, I don’t do it to make money, you will not find ads anywhere. If you want to make a donation for the maintenance of Sifaa.nl, even if it is only 1 Euro or Dollar, please do so via the Paypal button below. Thanks in advance!
Weersverwachting Thailand