Gulden

‘Gulden is de Nederlandse Bitcoin’

powered by Coinlib

Het begon allemaal ooit met de Bitcoin, maar inmiddels zijn er honderden coins, waaronder mijn favoriet de Gulden. Zelf beleg ik in de munt via Bitcoinmeester.nl maar je kunt ook een eigen wallet aanmaken, net wat je zelf het liefst hebt. Een account bij Bitcoinmeester is geheel gratis en heel easy.

Wat is Gulden (NLG)?

Gulden is Nederlands project en werd gelanceerd op 8 april 2014. Gulden is een van de oudste en meest volwassen projecten in de crypto-ruimte. Gulden is een betrouwbare, decentrale gebruiksvriendelijke betalingsoplossing die is gebaseerd op krachtige technologieën. De unieke blockchain van de 2e generatie maakt slim gebruik van een hele reeks geavanceerde en gepatenteerde technologieën. Hierdoor zet het nieuwe normen op het gebied van veiligheid en robuustheid en kan het worden gebruikt voor professionele toepassingen.
De blockchain vertrouwt niet alleen op het miners-model, ook wel PoW (proof of work) genoemd, maar voegt er ook getuigenis (een soort PoS op steroïden) en technieken als Sonic, Delta en SegSig aan toe. Dit resulteert in een blockchain die thuis te minen is, inkomsten genereert voor getuigen (staking) terwijl hoge transactiesnelheden worden gecombineerd met ongelooflijk lage kosten

Voor de Techneuten: Wat is Blockchain?