Gulden

‘Gulden is de Nederlandse Bitcoin’

powered by Coinlib

Het begon allemaal ooit met de Bitcoin (code BTC), maar inmiddels zijn er honderden coins.

Mijn favoriet, de Gulden (code: NLG) is een digitale valuta. De NLG cryptocurrency is een Nederlandse uitvinding welke op 8 april 2014 is ontstaan. In totaal kunnen er 1680 miljoen Guldens in de omloop zijn.

Het eenvoudigste is gewoon handelen in Guldens maar je kunt ze ook bewaren in een Gulden app op je mobiele telefoon zodat je ze altijd bij je hebt. Door gebruik te maken van de digitale Gulden wallet voor op uw desktop of mobiel, kunt u geld in de vorm van Guldens overmaken naar andere mensen met een NLG  adres. Betalingen in sommige winkels kunnen met Guldens worden verricht door met (de camera van) uw mobiele telefoon een unieke QR code scannen welke een acceptant genereert voor de transactie. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de Gulden app de cryptocurrency om te zetten in euro’s en dit direct over te maken naar een IBAN rekening. Binnen 1 werkdag staat het geld dan op de rekening van de ontvanger.

Wat is Blockchain?

Hieronder de koersen van de overige digitale munten die ik bezit. Dat zijn: Pundi X,  XRP en VeChain.

powered by Coinlib

Pundi X wordt ook wel de Walmart van cryptocurrency’s genoemd. Het motto van Pundi X is dan ook ‘crypto kopen zou net zo makkelijk moeten zijn als het kopen van water’. Het team achter Pundi X heeft als ambitie het grootste gedecentraliseerde netwerk van betaalsystemen wereldwijd te worden. Ondanks dat er veel over gesproken wordt, is crypto nog niet het nieuwe geld. Pundi X wilt ervoor zorgen dat de consument met gemak een kop koffie kan afrekenen met cryptocurrency.

powered by Coinlib

De XRP, beter bekend als Ripple, kan het beste worden beschouwd als een financieel technologisch project voor het bankwezen. XRP is ontworpen om banken en payment providers een veilig en snel alternatief te bieden voor betalingsverkeer. De focus ligt dan ook op snelheid en veiligheid.

powered by Coinlib

 

VeChain ontwikkelt een blockchain met allerlei logistieke doeleinden. De voornaamste daarvan is de authenticiteit van (voornamelijk) luxueuze producten bevestigen en daarnaast het geven van allerlei achtergrond informatie over het product.

Dit doet het met behulp van de Vechain Smart Chip, een soort NFC chip in het product dat je koopt. Denk bijvoorbeeld aan nep Ray-Ban zonnebrillen, het is vaak bijzonder lastig te zien of dit een echte of een namaak is als je geen expert bent. Met VeChain zou je de bril als het ware kunnen scannen en meteen kunnen zien of deze echt van Ray-Ban afkomstig of niet.

En niet alleen zou je de authenticiteit kunnen bevestigen maar bijvoorbeeld ook de maker, het materiaal, de herkomst van die materialen of de leeftijd van het product.

Nep-producten zijn natuurlijk van alle tijden. Als VeChain erin slaagt er daadwerkelijk voor te zorgen dat een consument kan zien of een product authentiek is of niet, dan is dit een zeer interessant project. VeChain is al diverse samenwerkingsverbanden met luxe merken aangegaan en de CEO van VeChain, Sunny Lu, is de voormalig CIO van Louis Vuitton in China.

De authenticiteit van producten bevestigen is niet het enige. Zo kan VeChain bijvoorbeeld ook producten een ID geven. Zo kan bijvoorbeeld een auto geïdentificeerd worden aan de hand van dit ID, dit digitale profiel bevat vervolgens alle data over de auto. Van wanneer er voor het laatst aan gesleuteld is tot hoeveel kilometer er mee gereden is. Deze informatie kan vervolgens ook weer op een eenvoudige manier worden doorgespeeld naar instanties als een verzekering.


En dan heb ik nog 2 munten gekocht, t.w. Electra en Daps.
Het zijn gokjes, zoiets als de staatsloterij, daar betaal ik iedere maand € 30 aan voor een z.g. straatje loten. Ik ‘win’ dan meestal € 10, dus verlies ik maandelijks € 20 aan deze loterij. Zo’n bedrag heb ik ongeveer in onderstaande munten gestoken. Het geld aan de loterij ben ik dus kwijt, de munten heb ik dan nog steeds. Eens kijken wat ze over een jaar waard zijn, tenslotte kon je destijds Bitcoins kopen voor 6 cent en die waren op enig moment € 20.000 per stuk waard.

Electra maakt gebruik van Proof-of-Work en Proof-of-Stake principe. Electra staat voor veiligheid en snelheid. Binnen enkele seconde kan een transactie al afgerond zijn. Daarnaast gebruikt Electra de NIST5 blockchain, waardoor zij verzekeren dat de munten veilig zijn van hackers. Ook verzekeren zij dat dit gebeurt zonder in te leveren op de transactiesnelheid van Electra.

DAPS is a planned fully private blockchain network that will include a unique work algo, staking, and masternodes. DAPS aims to be the first fully private blockchain that preserves the “trustless” status of traditional blockchains. The DAPS network is currently in development, with a the ERC20 DAPS token representing the to-be DAPS coin.

powered by Coinlib

 

powered by Coinlib