Gulden

‘Gulden is de Nederlandse Bitcoin’

Het begon allemaal ooit met de Bitcoin (code BTC), maar inmiddels zijn er honderden coins.

Mijn favoriet, de Gulden (code: NLG) is een digitale valuta. De NLG cryptocurrency is een Nederlandse uitvinding welke op 8 april 2014 is ontstaan. In totaal kunnen er 1680 miljoen Guldens in de omloop zijn.

Het eenvoudigste is gewoon handelen in Guldens maar je kunt ze ook bewaren in een Gulden app op je mobiele telefoon zodat je ze altijd bij je hebt. Door gebruik te maken van de digitale Gulden wallet voor op uw desktop of mobiel, kunt u geld in de vorm van Guldens overmaken naar andere mensen met een NLG  adres. Betalingen in sommige winkels kunnen met Guldens worden verricht door met (de camera van) uw mobiele telefoon een unieke QR code scannen welke een acceptant genereert voor de transactie. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de Gulden app de cryptocurrency om te zetten in euro’s en dit direct over te maken naar een IBAN rekening. Binnen 1 werkdag staat het geld dan op de rekening van de ontvanger.

Actuele Prijs van de Crypto Coin Gulden:

Geld zoals je gewend bent

Guldens bewaar je in de Gulden app op je mobiele telefoon zodat je ze altijd bij je hebt. Je kunt afrekenen bij Gulden acceptanten, maar ook gemakkelijk geld overmaken naar IBAN rekeningen. Zo staat je geld altijd waar je het hebben wil.

Meer doen met je geld

De waarde van Gulden wordt bepaald door de vraag naar Gulden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld goud of zilver. De koers kan omhoog en omlaag, maar gemiddeld genomen stijgt de waarde per Gulden. In 2017 was dit zelfs meer dan 100%. Daar kan geen spaarrente tegenop.