Doi Saket

doi-saket10

Het tempel-complex is prachtig en hoog gelegen.

Doi Saket, Landelijk, rijstvelden met bergen in de achtergrond, dat is Doi Saket. Het dorp ligt 25 km vanaf Chiang Mai city. Veel valt er niet te beleven, maar er is een prachtig tempelcomplex dat zeer de moeite waard is om te bezoeken.

doi-saket-1

Doi Saket. Het dorp heeft 1 stoplicht dat ook nog meestal op oranje staat. Maar de tempel is zeker een beziens-waardigheid.

Het meer bij Doi Saket


Yui wilde weer naar de tempel in Doi Saket. Het tempelcomplex ligt zo’n 7 km van ons huis, we voelen er ons beter thuis dan in de tempel van ons dorp, waar we maar zelden heen gaan. We spreken er iedere keer met dezelfde monnik, die ons bij aankomst herkende. We deden thuis al ieder wat geld in een envelop, bestemd voor de prachtige, hoog gelegen tempel. Buiten is het heet, maar in de tempel altijd sabai, sabai, koel. Het is vreemd, maar zo’n bezoek aan deze tempel geeft je een soort rust. Na het tempelbezoek gaan we, nog steeds in het tempelcomplex, iced koffie drinken. Het is 12.00 uur en er zitten 4 monniken cola te drinken. Ondertussen spelen ze met hun iPhone. Yui vindt het vreemd dat monnniken een iPhone hebben. Ze heeft 2 jaar in een tempel in Ayutthaya gewoond, daar hadden monnniken wel airco maar geen persoonlijke luxe dingen maar ja times are changing, zong Bob Dylan al 40 jaar geleden.   En met monniken bedoelen we dan echte monniken, die er echt wonen en niet de jonge jongens die voor 2 of 3 maanden monnik zijn geworden omdat de ouders het graag zien. Yui begrijpt dat die jonge zeer tijdelijke monniken een iPhone hebben meegenomen.

‘Onze’ monnik
 
tempel
In de tempel
 
hoog gelegen tempel
 

De foto’s zijn genomen in zowel de tempel, als in een bijgebouw en in de tempeltuin.

Toen wij destijds een nieuwe auto kochten, zegende een monnik van de tempel deze in met koord rond het stuurhuis en bladgoud tegen het plavond.

Er is nog een foto-pagina: www.sifaa.nl/doi-saket-2/