Doi Inthanon

Prachtig nevelwoud in het park.
Prachtig nevelwoud in het park.

Het nationaal park Doi Inthanon ligt in de provincie Chiang Mai in het noorden van Thailand. Het is de hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon, 2565 meter hoog, maakt deel uit van het nationaal park.
In december en januari komen heel veel Thai de berg bezoeken. Dan is de temperatuur rond de nul graden en ziet men soms ijs op de planten. Het park ligt ca. 80 kilometer van de stad Chiang Mai en de reis per auto duurt 1,5 uur, maar dan sta je pas aan de voet van de berg en de toegangspoort tot het park. Naar de top van de Doi Inthanon is het nog 45 km flink klimmen.

inthanonDe toegang tot het park bedraagt 40 baht voor Thai en 300 baht voor farang.  Let op: 2Price system.  Voor de auto moet 30 baht betaald worden.
De dorpen Karen en Meo Hmong liggen in het nationaal park, waar circa 4.500 mensen wonen.

int-9

De hoogte van het park varieert van 800 tot 2.565 meter. In het park bevinden zich meerdere watervallen, en de klimatologische omstandigheden zijn niet overal gelijk. Bovenstaand bord geeft het hoogste punt van Thailand aan.

int-11De Wachirathan waterval wordt veel bezocht. De waterval is makkelijk toegankelijk door een 800 meter lange weg er naar toe. Met een trap naar beneden kun je naar de waterval toe, in het water gaan is niet toegestaan.

Ik had het geluk een mooie vogel te fotograveren.

In het bezoekerscentrum hangen veel foto’s van dieren die in het park leven. Het park telt liefst 380 diersoorten en heeft op één ander park na de meeste vogelsoorten van Thailand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
int-6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA