Dagboek

Dagboek is in ontwikkeling en zal voornamelijk gaan over ‘belevenissen’ met dochter Robin.

Op 23 december 2019 is Robin 5 jaar geworden. Het wordt een drukke dag. Naar Thaise gewoonte gaan wij eerst naar de tempel, daarna ergens lunchen en daar worden 40 cakes gebracht. De cakes brengen wij met z’n drietjes naar school waar de kinderen voor Robin zullen zingen. Vervolgens naar een speeltuin en daarna dineren.

Robin

Robin zit in Kinder Garten 2, een klas voor kinderen van 5 tot 6 jaar. Robin is de jongste. Vandaag vertelde haar teacher dat Robin mooie tekeningen maakte en die aan de andere kids liet zien. Al snel zaten alle andere 32 kinderen rond Robin en riepen om de beurt welk dier zij tekende. O.a. een aap in een boom, een zebra, een stingrai en meer. Maar ook een hele grote kip zei de teacher, een kip met hele lange poten. Wij moesten lachen want zondag waren wij naar de zoo geweest en de grote kip was vast geen kip maar een ostrich (struisvogel) maar de naam in het Engels kenden de kids niet. Overigens vonden de teacher en de kids het sanoek (gezellig).

What?

We zitten in de auto en Yui verteld mij in het Engels over een jongetje van 5 jaar, dat 1 jaar geleden op de markt is verdwenen en er is nooit meer iets van hem vernomen. Zegt Robin: What happend? Kan ze dus het hele verhaal volgen!

Chinees

Toen onze dochter net geboren was sprak ik met mijn vrouw af dat zodra Robin Thais ging leren, ik mee zou doen. Maar wat gebeurt? Robin wilde alleen Engels praten/verstaan. Het Thais komt nu een beetje, maar Chinees leert ze op school en dat gaat prima….:) Nu daddy nog.

Kerst

Vandaag oefenen de kinderen in de klas een bekend K-Pop dansje dat morgen ten uitvoer gebracht wordt in een shopping-mall waar de school Kerst viert. Robin en de meeste kinderen kennen dit liedje wel, het is populair op You-Tube. Tot plezier van allen ging Robin voor de groep staan en begon het liedje te zingen. Of het in zuiver Koreaans ging dat weet ik niet, maar wat maakt het uit, er is toch niemand die Koreaans verstaat.

Mobiele Monnik

Zo nu en dan komt de mobiele monnik naar de dorpsmarkt. Vandaag ook weer, natuurlijk om geld op de halen. De begeleidende pickup zorgt voor de muziek. Maar als Robin de muziek hoort, neemt zij tot genoegen van allen die rond de car staan, de drums over.

Meisje

Robin speelt met een meisje van 10 jaar dat ze kent. Als Robin naar het meisje toe gaat en ‘Hello what’s your name’ tegen haar zegt antwoord het meisje met ABC…..Ze vertelde aan Yui dat ze niet wist wat ze anders moest zeggen..:)

Het zoontje van Yui’s zus moet nog 5 jaar worden. Hij speelt altijd met ‘meisjes’ dingen en make-up. Gisteren heeft hij op school en thuis gezegd dat hij liever een meisje zou zijn.

Drinken

Op school zitten de kinderen in een kring op de grond. De juf vraagt of de kinderen willen vertellen wat zij het liefste drinken. Vrijwel zonder uitzondering is dat Cola + bv rode limonade. Bij Robin aangekomen zegt zij: Melk en water……

Test

Deze week worden er schriftelijke testjes gedaan op school. Robin rolt er makkelijk doorheen totdat er een test in Thai gemaakt moet worden. Ze doet een klein beetje en geeft het papier terug aan de teacher, die zegt: Heb je er geen zin in? Wanneer kunnen we die dan maken? Zegt Robin: Next Year.

Friends

Teacher verteld: 2 jongens en 2 meisjes waren boos op elkaar omdat er wederzijds speelgoed werd afgepakt. Robin ging naar ze toe, legde ombeurten haar hand op een schouder en zei tegen de kids: Be Good Friends!

Teachers day

Thailand kent niet alleen Vaderdag, Moederdag en Kinderdag maar ook Teachersdag. De school is die dag gesloten.

Robin met haar teacher Ann