Corona-virus, Covid-19


Corona-virus, Covid-19 in Thailand:  Het aantal besmettingen in Thailand staat volgens The Public Health Ministry op 2369, waarvan 888 genezen zijn.  Er zijn 30 virus-doden. Veel mensen moeten ter observatie thuisblijven, bovendien liggen er ook nog veel mensen in het ziekenhuis.

Dat de ‘aantallen’ nog zo relatief laag staan komt omdat iemand pas als virus zieke- of dode aangemerkt wordt nadat hij/zij getest is. Doodzieke mensen in ziekenhuizen worden niet meer getest en veel zieke Thai blijven thuis omdat een ziekenhuis opname niet te betalen is.

In Thailand zijn de meeste winkels dicht, ook shoppingmalls zijn grotendeels gesloten. Reizen buiten de eigen provincie wordt afgeraden, er zal wel een verbod komen. Op veel plaatsen worden reizigers met de auto gecheckt op koorts, hetgeen overigens ook bij het binnentreden van een shoppingmall gebeurt. Er is een avondklok ingesteld van 22.00 tot 04.00 uur.

De Thaise grens is voor buitenlanders gesloten.

Wonder boven wonder hebben 26 provincies in Thai de die nog geen enkel geval van het virus hebben geregistreerd

Het blad Daily News meldt dat de provincie Mae Hong Son een besmetting met het virus heeft geregistreerd. Mae Hong Son is afgesloten voor niet bewoners.

Mensen in het hele land worden aangespoord om de komende 7 dagen thuis te blijven. Mogelijk moet er een avondklok van 24 uur worden opgelegd als de vraag om samenwerking aan dovemansoren gericht is, zo verklaarde generaal Pornpipat, die verantwoordelijk is voor veiligheidsaangelegenheden voor het oplossen van de noodsituaties die zijn ingesteld in het kader van het nooddecreet dat premier Prayut Chan-o-cha heeft uitgegeven. We hebben uw medewerking hard nodig, daarom blijf komende zaterdag en zondag thuis, liefst een hele week.

Dit is een pagina van de Thaise overheid over het virus.

Bijgewerkt op 8 april 2020, om 11.45 uur