Chiang Rai

mae-sai-brug2

Chiang Rai ligt in het noorden van Thailand, aan de grens met Myanmar. Op 30 km afstand ten zuiden van Chiang Rai ligt het Khun Kon Waterfall Forest Park, te bereiken via de routes 121 en 1208. De 70 meter hoge Khun Kon waterval is de hoogste van de provincie. De warmwaterbaden van Mae Chan liggen acht kilometer buiten dit dorp. Pamee Akha is een schilderachtige dorpje, op weg naar de bergtop Doi Tung.

Mae Sai ligt op ca. 60 kilometer van Chiang Rai en is de noordelijkste plaats van Thailand. Mae Sai is bekend als grensovergang naar Myanmar, middelpunt van de Gouden Driehoek, het gebied waar Thailand, Myanmar en Laos aan elkaar grenzen. Behalve heel veel winkeltjes heeft de stad weinig te bieden, maar voor wie er zin in heeft: er is van alles te koop en het is er goedkoop (wel blijven afdingen hoor!)

mae-sai-brug

Over de grens naar Myanmar zijn de prijzen nog lager. Je wordt er constant aangeklampt door bedelende kinderen (let op je geld). Op zaterdag en zondag is het er druk, veel Thai willen ook wel eens de grens over.

chiang-rai-1-1

Onderweg van Chiang Mai naar Chiang Rai. Chiang Rai ligt ca. 180 km vanaf Chiang Mai, er is een prima wegverbinding. Verblijf je in Chiang Mai, dan kun je in een dagtrip met de auto naar de witte tempel. Wil je ook naar of over de grens, reken dan op 1 overnachting. Als je van de grens teruggaat naar Chiang Rai en je verblijft daar op zaterdag dan is er een leuke avondmarkt.

witte-tempel

Trekpleister bij een bezoek aan Chiang Rai is de Wat Rong Khun (Thai: วัด ร่อง ขุ่น). Een hedendaagse onconventionele boeddhistische en hindoeïstische tempel, ontworpen door Chalermchai Kositpipat. De bouw begon in 1997 en is nog steeds aan de gang, mede door herstelwerkzaamheden die gedaan moesten worden na de schade van een aardbeving in 2013.

toiletten

Dit is de schitterende toegang tot de toiletten bij de Witte tempel.