Chiang Khan

Chiang Khan is gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Een rustiek dorp. Reis er naartoe nu de buitenlanders Chiang Khan nog niet weten te vinden en er vrijwel alleen Thaise toeristen komen. Wil je even tot rust komen en de echte Thaise cultuur induiken?  Dan is het plaatsje Chiang Khan in de regio Loei de aangewezen plek. Het dorpscentrum is rijk aan authentieke houten huizen, wat zorgt voor echte Thaise charme. Laat jezelf onderdompelen in de Thaise cultuur door te overnachten in een hotel aan de rivier en door de Thaise specialiteiten van de lokale markt te proeven. Stap de volgende dag op de fiets die je vaak gratis bij het hotel kunt krijgen want eigenlijk is het dorp niet veel meer dan een paar hele lange, fraaie straten die paralel lopen aan de Mekong rivier. Aan de overkant van de rivier zie je Laos liggen, je bevind je hier dus op de grens. Langs de oever van de Mekong loopt een prachtige boulevard waar het bij zonsopkomst en zonsondergang echt genieten is. Door de unieke identiteit van Chiang Khan, is het een bestemming die je lang bij zal blijven.

chiang-kahn

chiang-kahn2 Aan de overkant van de Mekong ligt Laos.

chiang-kahn3

Stap op de fiets om zo de omgeving verder te ontdekken en uitrusten in de schaduw van een grote boom. Een fiets kun je in het hotel huren, soms is die gratis.

chiang-kahn4

Zicht op de fraaie hoofdstraat van Chiang Khan met aan weerszijden van de lange straat hotels. Op zondag is er een uitgebreide avond-markt in de straat, die start rond 16.00 uur.

chiang-kahn5

Karakteristieke muur van houten deuren.

chiang-kahn6

In de avond dineren langs de Mekong Rivier, op korte loopafstand van de hoofdstraat.

In Chiang Khan zijn veel hotels en questhouses. Buiten het hoogseizoen heb je het hotel voor het uitzoeken. Wij logeerden pal langs de Mekong rivier (naam hotel vergeten). Het is een prachtig gezicht, zeker als je wakker wordt.